Alta löydät lisää tietoja ja yleisimpiä kysymyksiä SmoothTeam-simulaatiosta.
Millaisille tiimeille tämä sopii?
Työkalu sopii parhaiten 4-16 hengen tiimeille. Isompien tiimien osalta kannattaa jakautua ja pelata useampi simulaatio. Työkalua voivat käyttää sekä etä- että läsnätiimit. Pelin käyttäminen ei ole riippuvainen toimialasta, olemme tehneet yhteistyötä hyvin monenlaisten toimialojen – niin eläinlääkäreiden, softatalojen kuin vapaaehtoistoimijoidenkin – kanssa.
Simulaatiomme rakentaa tiimin keskinäistä ymmärrystä. Lähtökohtana on, että tiimin jäsenet tuntevat toisiaan jo jonkin verran. Simulaatio ei sovi aivan uuden tiimin aloitukseen, mutta Tiimi vapaalla -simulaatio toimii jo muutaman yhteisen päivän jälkeen. Viikon tai parin yhteistyön jälkeen useimpien simulaatioiden pelaaminen on hedelmällistä. Peli ei sovi tiimeille, joissa on meneillään kriisi kuten kiusaamista tai isoja henkilöiden välisiä jännitteitä. Näissä tilanteissa suosittelemme käyttämään ryhmätyönohjausta, sovittelua tai muita menetelmiä, jotka tuovat ongelman näkyväksi ja tukevat sen sensitiivisessä käsittelyssä pidemmällä aikajänteellä. Vinkkaamme halutessasi hyviä tekijöitä.
Meillä on luotettu konsultti, voiko hän vetää simulaation?
Ks. yllä. Annamme simulaation mielellään konsultin käyttöön ja perehdytämme hänet siihen .
Voinko saada maksuttoman demon?
Ole yhteydessä, ja esittelemme sinulle työkalua mielellämme!
Varsinaisesta tiimin sessiosta veloitamme tyytyväisyystakuulla: jos et ollut tyytyväinen, saat rahasi takaisin. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä!
Mitä tämä maksaa?
Katso hinnastomme. Meillä on tyytyväisyystakuu: jos et ole tyytyväinen simulaatioon, ei ole maksuvelvollisuutta.
Onko SmoothTeamilla tutkimustaustaa?
Simulaatioiden toimivuus pohjautuu tutkimustietoon, ja simulaatioiden taustalla olevat muuttujat on koottu erilaisista tutkimuksista ja kirjallisuudesta. SmoothTeamin tutkimustaustasta ja tieteellisyydestä vastaa johtava fasilitaattorimme Eija Lehtonen. Eija on väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa ja tutkii esimerkiksi asiantuntijuuden kehittymisen yhteyttä työtyytyväisyyteen.
Olemme lisäksi teettäneet kaksi pro gradu -tutkielmaa:
Koskelin, M. (2017). Tiimin kehittäminen pelillisellä simulaatiolla ja sen vaikutus yksilön pystyvyyteen ja tiimin transaktiiviseen muistiin. Pro gradu -tutkielma. Helsingin yliopisto.
Nokso-Koivisto, H-R. (2016). Ikkunoita ryhmän oppimiseen pelillisessä harjoituksessa: tapaustutkimus ryhmän roolien tunnistamisesta ja vuorovaikutuksen kehittämisestä tiiminrakennustyökalun avulla. Pro gradu -tutkielma. Tampereen yliopisto.
Julkaisimme posterin verkostotutkimuksen konferenssissa Hollannissa 2018:
Nokso-Koivisto, A., Heikkilä, J., & Luoto, L. (2018). SNA data collection through gamification: an example. XXXVII Sunbelt Conference, Utrecht, Hollanti.
Tarjoatteko koulutusta työkalunne käyttöön?
Kyllä! Lue lisää fasilitaattorien sertifioinnista.
Millä kielillä työkalu on käytettävissä?
Kaikki simulaatiomme ovat käytettävissä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi, useimmat myös saksaksi. Mikäli tarvitset simulaation jollain muualla kielellä, ole meihin yhteydessä.